Предизборни срещи. Снимка: БСП
fallback

Няма защо да се чудим каква е причината за 4 години да бъдат заличени 400 000 работни места. Това очевидно не е било приоритет на правителството на Бойко Борисов. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти в Добрич.

Лидерът на социалистите коментира и скандала с подслушванията. „Чувствам се както повечето български граждани – омерзен от това, което става очевидно. Четири  години само с това са се занимавали управляващите от ГЕРБ – да се дебнат взаимно, да се подслушват, да следят и да мачкат хора”, каза Станишев.

Той напомни, че законът за СРС-тата категорично определя кой е отговорен за подслушванията. „Цветанов показа как управлява МВР – в най-добрия случай като плод-зеленчук”, отбеляза лидерът на БСП. По думите му прокуратурата и институциите трябва да си свършат работата.

„Важно е как да измъкнем България от този батак, в който ГЕРБ ни вкараха”, подчерта Станишев. Той изтъкна, че бизнесът е смачкан, а бедността и недоимъкът са навсякъде. Необходимо е да има поминък, хората да могат да си плащат сметките. Да се спре рекета срещу малкия и среден бизнес и държавата да го подкрепя”, каза председателят на БСП.

По думите му европейските фондове реално не достигат до бизнеса. „Държавата не може да стои безучастно, както е стояла 4 години и да не полага грижа за най-засегнатите от кризата”, отбеляза Станишев.

Той напомни за ангажимента на левицата за създаване на 250 000 работни места, за подкрепа на майките, децата, възрастните хора. Лидерът на БСП добави, че един от първите закони, които социалистите ще внесат в парламента, е Законът за младежката заетост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

281

Пенсионер

преди 11 години

До П.ПeтровСърдечно благодаря за топлите думи, за определението ти! Но трябва да знаеш, че IQ-то ми превишава твоето с поне 20 пункта. И нещо по-важно, несвързано с предното изречение - че ако ми прегрее бушона, ще трябва да търсиш оторизирано фото за снимка за нова л.к. И още нещо - на когото му харесва да се топли в л***Yн***та, не мога да му попреча!

280

Дядо

преди 11 години

До ПенсионерНаборе, колко ти е пенсията? Аха, тавана. Партийните секретари имаха големи заплати.Цуни му дупето на Станишев, той го обича това.

279

П.Петров

преди 11 години

До Пенсионер 306, *** изкуфял, кризата започна още 2008 края, но БСП продължиха да харчат като за последно, ако изобщо е останало нещо след тях то е било предварите лно похарчено с увеличението на пенсиите точно, когато им свърши мандата и сключени държавни и обществени поръчки, за които не бяха платили. До колко са крадливи БСП съди от Кражбата на Масларова, която купи с държвни пари китайски слухови апаратчета на цена половин милион при себестойност 5000, Станишев който даде на Simens Австрия 100 милиона евро за принтери, а купеното оборудване не изкара и 6 месеца, спомни си аферата Хохе

fallback