Йонко Грозев Снимка: България на гражданите

Информацията за подслушване на политици, магистрати и общественици звучи правдоподобно, смята секретарят на "Движение България на гражданите" Йонко Грозев по повод оповестения от БСП скандал, наречен българският „Уотъргейт“. 

Според Грозев, който също беше посочен сред подслушваните лица, прокуратурата дължи на обществото детайлно разследване. 

В контекста на това, че и съдия Нели Куцкова е била подслушвана и на други публични изявления на Цветанов и Борисов, правдоподобно звучи да съм бил мишена на такова разследване по времето на скандала с уволнението на съдия Мирослава Тодорова,  предположи Йонко Грозев. 

По думите му уволнението на Тодорова е едно от големите безобразия, които управлението на ГЕРБ е позволило. Това, че новият ВСС не преразгледа решението за уволнението й, е ясна индикация, че продължава да бъде контролиран от Цветанов, коментира Грозев. 

Още по темата
Той добави, че като адвокат представлява клиенти, които съдят  МВР и прокуратурата, а с подслушването се нарушава тайната на комуникация между адвокат и клиент.  

Лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева припомни, че преди няколко дни е подала специален сигнал до главния прокурор за подслушване на политици. Тя отбеляза също, че преди година е подала молба до тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов да разбере дали е била обект на специални разузнавателни средства. 

Отговорът, който получих през Закона за достъп до информация, беше, че това не би трябвало да ме интересува, отбеляза тя. 

Меглена Кунева беше помолена да коментира и огласеното „тайно“ американско социологическо проучване, според което ГЕРБ получава двойно повече подкрепа от БСП – 30 срещу 16 на сто, а партията на Кунева има 3,7% . 

Чрез тези социологически проучвания се трасира пътят на измамата с гласове, смята лидерът на "Движение България на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase