Снимка: Архив Булфото

Аз знам, че няма такава информация, коментира бившият шеф на разузнаването и депутат от Синята коалиция Димо Гяуров в отговор на хвърлената вчера от премиера Бойко Борисов бомба, че почетния председател на ДПС Ахмед Доган го е поръчал.

По думите на Гяуров изказването на премиера е било ”емоционално”. Народният представител отказа да каже откъде знае, че няма такава информация. Бройте ме за информиран човек, загадъчно отговори той.

Вчера Борисов обясни, че данните са били предоставени от чужда разузнавателна служба и призова депутатите да сформират парламентарна комисия.

Още по темата

Няма време да бъде сформирана парламентарна комисия, обясни днес Гяуров.  Парламентът няма как да работи ефективно или поне дълго време няма да има възможност да работи, смята той.

Не вярвам, че би могло да се направи комисия, изтъкна синият депутат. Според бившия разузнавач дори да се стигне до създаване на такава комисия, не е ясно дали тя ще получи информацията.

Още вчера депутатът обясни, че достъп до подобни документи имат само президентът, премиерът и председателят на НС. Имало е случаи в миналото, в които службите са укривали подобни данни, обясни бившият разузнавач.

Теоретично според него оповестеното вчера може да се третира като изнасяне на класифицирана информация. Гяуров отказа да каже какво има в папка „Лале”.

Той е чувал репликата „Бойко взе парите и нищо не стигна до Варненеца”. „Вие си отговорете”, беше лаконичният отговор на Гяуров на въпрос кои са Бойко и Варненеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase