Бойко Борисов в парламента Снимка: БТА

В официален документ пишеше, че срещу мен се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган. Това сензационно обяви в парламента премиерът Бойко Борисов.

Аз не съм страшен, страшни са тези, които ме поръчвате, допълни Борисов.

Предлагам да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, в който се казва, че се подготвя атентат срещу мен. Там се казва - заради борбата, заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган, каза Борисов от парламентарната трибуна буквално секунди след като депутатите приеха оставката му. 

Още по темата
„Понеже минахте границите, искам да знаят хората“, каза Борисов.

"Отидете, проверете автентичността на този документ, това е по време на вашето управление", призова Борисов.

„Досега си мълчах, но след като Бисеров си позволява такива клевети по мой адрес, след като съм си заложил здравето и живота да ги изловя и екстрадирам, нямам жал“, заяви Борисов.  „Затова четири години никой не смееше да ги залови и да ги екстрадира и за мен това действително е заплаха“, добави той.

„Това е по време на вашето управление, точно между изборите, в тези два месеца“, обърна се Борисов към ДПС.

Да се разсекрети папката "Лале", в която може да се види как един представител на подземния свят, разстрелян преди няколко години, каза: "Бойко взе парите", призова пък Христо Бисеров от ДПС. 

Припомняме, че разработка „Лале“ на МВР е от 2002 г. срещу сръбския престъпен бос Сретен Йоцич. Неофициално се говори, че мъртвият престъпен бос, който е изрекъл репликата, е Милчо Бонев-Бай Миле.

Според някои информации от „Лале“ може да се проследи как днешни политици са купували навремето чинове и постове с пари от наркоканали. През 2009 г. пред съда в Белград Сретен Йоцич заяви, че в София е бил покровителстван от Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase