Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото
fallback

За оставки 3 в 1 – на вътрешния министър Цветан Цветанов, министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и на вече подалия оставка министър на образованието Сергей Игнатов, настоя лидерът на БСП Сергей Станишев.

Изказването му дойде днес след покушението на Златомир Иванов-Златко Баретата и вчерашното уволнение на министъра на образованието Сергей Игнатов заради откритите нарушения във Фонд “Научни изследвания“.

От левицата се обединиха около тезата, че в последно време се наблюдава засилване на организираната престъпност.

Oще по темата

“Когато органите на реда и правосъдието не действат ефективно, тогава настъпва саморазправа“, заяви депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Лидерът на партията Сергей Станишев пък припомни поръчковите убийства, които са станали по времето, когато главен секретар на МВР беше сегашният премиер Бойко Борисов. Станишев заяви, че през периода 2003-2004 година те са достигнали своя пик. “Нещата се връщат“, каза Станишев.

По думите на червения лидер “днешното нагло покушение“ показва неспособността на МВР да се справи с организираната престъпност. Той наблегна и на мястото, на което стана стрелбата.

Златомир Иванов беше простреля четири пъти точно пред централния вход на Съдебната палата малко преди 10.00 часа сутринта от апартамент в сграда отсреща. На мястото органите на реда са намерили 13 гилзи, а очевидци разказаха, че охранителят на Баретата, който също е ранен, е отвърнал на огъня.

Покушението е извършено пред Съдебната палата, на 100 метра от “Шератон“, където Борисов провежда работен обяд, и на 300 метра от Министерския съвет, наблегна Станишев.

Депутатът от БСП и бивш вътрешен министър Михаил Миков пък беше категоричен, че кризисният пиар, който провежда Цветанов с политическото си говорене, не може да замести истинската работа на МВР.

По думите на Миков днешния случай ще има отзвук и в Брюксел.

Станишев разкритикува Борисов и за закъснелите му действия във връзка със скандала във Фонд “Научни изследвания“. По думите на лидера на БСП проблемът с отпускането на средства от Фонда са излезли наяве отдавна и оставката на Сергей Игнатов е закъсняла.

Станишев направи лапсус и нарече образователния министър в оставка “Симеон Ингатов“, но бързо се поправи като вметна, че “и Симеон Дянков има за какво да подаде оставка“.

Левицата поиска оставката на земеделския министър заради “Дюнигейт“ и другите случаи на незаконно строителство на Черноморието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

461

българка

преди 11 години

Наистина българинът угода няма- не харесваме никого, само комунистите се харесват и се хвалят един друг, но те са промити мозъци още по рождение. Преди това правителство, колко много отвличания имаше, колко знакови фигури се убиха, колко банки взеха парите на хората, колко рекет и насилие имаше..сега тези неща са сведени до минимум и пак "плюете". За 3 год.се постигна много, но Борисов не е факир,въпреки че е отдаден на каузата-доброто за България.За недоволните изберете БСП-халал да ви е-срам!

460

Анонимен

преди 11 години

има ли още гербераси в тая скапана държаваа

459

До 666! СУПЕР...

преди 11 години

Ти наистина си СУПЕР !!!! Успя да ос...мърдиш целия чат! Прощавай, но не понасям смрад! Чао!

fallback