Росен Плевнелиев посети Музея на авиацията на летище "Крумово". Снимка: БТА
fallback

Реформата в Българската армия получи своята „зелена светлина” в парламента и аз се гордея, че нашата армия има дългосрочен план за действие и ясна стратегия, спазва приоритетите и прави реформата, обяви президентът Росен Плевнелиев при посещението си на авиобаза "Крумово".

По думите на държавния глава това, което днес се случва в армията, не е прищявка на един или двама, а логически последователна реформа.

От своя страна министърът на отбраната Аню Ангелов също бе категоричен, че няма да отстъпи от решенията си за реформи в Българската армия относно възрастта за пенсиониране.

"Тя ще остане 52 години за младшия състав и 54 години за старши и висши офицери. Обикновено аз не танцувам много добре танго, така че крачка напред, две крачки назад не ми отива. Всичко това е обосновано, това е европейска практика”, аргументира се Ангелов.

Думите му бяха подкрепени от президента Росен Плевнелиев, според когото в момента сме в процес на трансформация на една професионална, мобилна и технологична армия.

Държавният глава отбеляза, че почти всички европейски армии, както и тези от НАТО, вече изгражда едни и същи стандарти.

Oще по темата

"Това се отнася и за възрастта за пенсиониране – на 52 години и 54 години за висшия състав. Това не си го измислила България, а е нормална европейска практика”, посочи още Плевнелиев.

Държавният глава коментира още и икономическите и данъчни въпроси, които разбуниха духовете в последната седмица.

"Редно е абсолютно всички аспекти на политиката, свързани с икономиката и с данъчното облагане на хората, кооперациите и фирмите, да се решат в парламента, а не на парче, не чрез медиите”, посочи още той.

По думите на Плевнелиев данъчната политика е една малка част от икономическата политика на една държава и затова той смята, че трябва да се решава с качествен дебат в парламента, а не на парче.

"Ще се радвам да видя в програмите на политическите партии - идват парламентарни избори - каква икономическа политика залагат до 2017 година, защото е коректно и честно българските граждани, преди да гласуват следващата година, да знаят това”, коментира президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

142

Пак за Т-72

преди 11 години

Можно много чего написать сравнивая возможности и качество танковой техники, но главным критерием остатся реальная практика. В сирийско-израильских столкновениях, сошлся условно усредннный танкостроительная результат западный, и советский. Подводя оценку и опираясь на цифры, можно сказать, что западные танки превзошли советские в 10 раз. Т-72, ничего особенного и прорывного из себя не представляет, сегодня, соотношение при реальном столкновении этой машины с современными западными образами, будет ещ хуже для советского танка, как бы его не модернизировали. Что тут ещ добавить?

141

До Бай Аньо

преди 11 години

Знам та теб аз ти не танго играеш а Ча Ча крачка ти назад редовно правиш верно е че по една и никога по две.Една заповед на този е е не отменена до сета и тя е дето загащи армията като през комунизма друго каквото е казал все го е отменил- ми така е като не е питал бати. Ама сега е железен кара си като по учебник не взема сам решения , слушка си и това е командва каквото му кажат.На възраст е колкото толкова и колкото повече толкова повече.

140

Анонимен

преди 11 години

Б.Б викнал Аню и го пита: - Как върви реформата в армията?- Аню отговаря: -Отлично останали сме аз и моя шофьор. - Б.Б - Аню абе ти книжка нямаш ли?

fallback