Румен Овчаров Снимка: БСП

БСП и левицата са основните печеливши от всички хаотични движения на правителството за АЕЦ "Белене", защото спечелихме референдума, преди да сме го провели, заяви червеният депутат Румен Овчаров в парламента.

Той посочи, че с появата на инвеститор за втората атомна централа са се спукали всички балони на управляващите, че проектът е икономически неизгоден, няма пазар за електроенергията и не може да се структурира проектното финансиране.

„Бог да пази България от енергийната политика на ГЕРБ“, отсече пред депутатите Овчаров.

„Свидетели сме на поредния епизод от политическия сериал с главен режисьор Бойко Борисов и ГЕРБ. Този сериал се разиграва вече 4 години. Можем да го наречем „Тука има, тука няма” или „Крачка напред, две назад”. Епизодът този път е АЕЦ „Белене”, който можем да кръстим „Бойко Борисов отвръща на удара”, добави той.

По думите му всичко това, което се случи през последните дни, е панически кризисен пиар на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Още по темата
„Те очевидно разбраха, че след внесените близо 800 хиляди подписа, темата "Белене" и енергетика става решаваща за предстоящите парламентарни избори", коментира Овчаров.

Умилен съм от изненаданите действия на Бойко Борисов, който вчера разбрал за новия инвеститор, при положение че самият той преди месеци се е срещал с тях и не само им е дал разрешение, но ги е насърчил да работят, а вчера разпоредил на службите да ги проверят, каза Румен Овчаров.

Той изрази опасения, че начинът, по който бяха представени инвеститорите, може да ги компрометира, ако са наистина сериозни.

БСП няма да подкрепи проекторешението на ГЕРБ за АЕЦ "Белене", а е внесла свое предложение за отмяна на предишното решение на парламента за спиране на проекта. Левицата продължава да настоява да има и референдум по темата, защото нито Бойко Борисов, нито правителството били в  състояние да провеждат енергийна политика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase