Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Президентът Румен Радев се срещна с представителите на "ПП-ДБ". Коалицията е представена от шефа на парламентарната група акад. Николай Денков, съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков, лидерът на ДСБ Атанас Атанасов и депутатката Кристина Петкова.

"Аз искам да ви напомня, че веднага след изборите заявихте, че вашата парламентарна група ще остане в опозиция и няма да се ангажира на политики със сглобки с ГЕРБ и ДПС. Днес продължавате ли да стоите на тази позиция. И в случай, че ГЕРБ с първия мандат, предложат правителство, което издигне същите приоритети като вашата управленска програма, дали няма да ги подкрепите?", попита Радев.

Президентът отбеляза, че не обича да говори за втори и трети мандат, преди да са приключили преговорите аз първия, но ситуацията е сложна и все пак попита ПП дали са готови да участват в коалиция с третия мандат.

"Лесно е да се свали правителство, трудно е ново да се направи. ГЕРБ получи 6 пъти мандати, това е 7-ият и нито един път не успя да направи правителство. Ние успяхме два пъти", заяви на свой ред Николай Денков.

"Първата и втората политическа сила работеха заедно през цялото време и когато свалиха нашите правителства. Те да поемат отговорност, сега е техен ред", уточни той.

"В това НС ГЕРБ и ДПС демонстрираха погрешен подход. Ние винаги сме започвали с приоритети и законодателна програма, не виждам нищо такова, виждам само скрити разговори за позиции, убеден е Денков. При нас приоритетите не са променени. Ние оставаме в опозиция, категоричен е Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase