Пожарът на Витоша повредил пожарната техника. Снимка: архив, БТА
fallback

МВР – държавната институция с най-голям годишен бюджет, поиска от Министерския съвет 110 000 лв. за ремонт на пожарна техника, повредена от огъня в „Бистришко бранище“, съобщи bTV.

Телевизията се позова на доклад на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, с който настоява пред Симеон Дянков да получи допълнителните средства.

Министерският съвет ще обсъди искането на вицепремиера, дошло в средата на годината и целящо да внесе допълнителни средства към бюджета на МВР, равняващ се на повече от 1 милиард лева годишно.

По време на 5-дневния пожар се развалиха шлангове, преносими резервоари за вода, моторни триони и два високопроходими автомобила заради „усложнените условия за работа в тежкия и непроходим терен и променящата се обстановка“, пише в доклада на Цветанов.

Именно вътрешният министър ръководеше оперативния щаб за гасенето на пожара.

Според разбивката в доклада на Цветанов за сервизно обслужване и ремонт на пожарна и спасителна техника ще отидат 40 000 лв., други 40 000 лв. са предвидени за резервни части, а 30 000 лв. ще бъдат отпуснати за консумативи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

Анонимен

преди 11 години

"Откакто жена ми видя кой е този *** ЦВ. ЦВ., вече изглеждам красив в нейните очи!!! Благодаря ти, че те има Цецкооооооо!" - казал герберугата и си бръкнал в г_за! За амнайсти път днеска!

138

бай колю-полицая

преди 11 години

Ей-йййй,я да не псувате моя началник че ще запаля патрулката и ще ви пратя на море в гьола на Белене.Там ще си плувате.После ще дойде бат Бойко да ви подаде една хавлия/може и банкова сметка./И да си мислете колко ще преведете когато плувате.Щото идват избори.А избори без пари и наш Цецко не се печелят лесно.

137

murmashka

преди 11 години

Интересното е че само един от шестте апартамента на Цветанов струва толкова пари колкото той иска.Ако е добър и родорлюбив българин и занейки в какво плачевно състояние и държавата и народа в нея,защо не го продаде и внесе дарение вместо да иска? Някой би ми отговорил че ,,герберите" не умеят да дават а само да лапат. Така е,но на такъв пост що се намира,трябва ако не друго поне да да пести парите на данакоплатците Ех,гадна долна мутра си си Цецо и такъв ще си останеш

fallback