Учениците ще могат да избират между двата предмета. Снимка: Impact press group

В училище да се изучава религия или етика искат от “Атака“. Депутатът Станислав Станилов предлага това изискване да залегне в Закона за училищното и предучилищното образование.

Вярващите деца ще изучават един или два пъти месечно като задължителен предмет в училище "Религия", а атеистите – "Етика". По думите на депутата Огнян Стоичков, който е и председател на парламентарната комисия по образованието, това ще научи децата какво е добро и зло, както и на основните обичаи и ритуали в религията.

В сряда парламентарната комисия по образование ще се срещне с главния секретар на Светия синод. По думите на Станилов именно Българската православна църква е направила предложението да се въведат предметите в училище.

Депутатът от “Атака“ Десислав Чуколов не пропусна да спомене и “пълния провал в борбата с циганската престъпност“ на вътрешния министър Цветан Цветанов. Повод за изказването му са зачестилите случаи на нападение на роми над медици. "Атака" предлага да се промени законодателството и за нападение над медицински лица да се налага ефективно наказание лишаване от свобода.

Вчера от няколко националистически формации, включително ВМРО и “Атака“, организираха протест срещу ромската престъпност. Двете партии настояват за спешни законодателни промени, които да я спрат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase