Жулиета Хубенова. Снимка: архив БТА
fallback

Силният вятър в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма отвя от поста й и зам.-министър Жулиета Хубенова.

Заповедта за освобождаването й е разписана от премиера Бойко Борисов и влиза в сила от днес, съобщиха от правителствената пресслужба.

Oще по темата

Причина за освобождаването й е подадената молба за напускане по лични причини.

Жулиета Хубенова беше назначена на поста зам.-министър в МИЕТ на 23 януари тази година.

Тя отговаряше за оперативна програма “Конкурентоспособност на българската икономика“, чието изпълнение е сред приоритетите на ведомството.

Преди да заеме този пост тя беше съветник на вече освободения министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Жулиета Хубенова беше привлечена от Трайков още през 2009 г., когато след първите проверки на новия кабинет бяха разкрити редица пропуски по администрирането на програма „Конкурентоспособност“ от предишния кабинет.

Само преди седмица отново имаше рокади в МИЕТ. Понеделник миналата седмица премиерът назначи Евгения Харитонова за зам.-министър с ресор енергетика.

Тя зае поста на Валентин Николов, който беше в МИЕТ само около месец и половина и в началото на май беше назначен за директор на АЕЦ "Козлодуй".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 11 години

Вятърът в министерския съвет ще отвее и премиера много скоро!

30

Анонимен

преди 11 години

Вятърът в министерския съвет ще отвее и премиера мого скоро!

29

az do 15

преди 11 години

Оптимисте, а "магистратурата" му по маркетинг в Англия ? Или по-скоро претенциите за такава и липса на де факто ? Справя се чудесно ? 33 годишен не може да се справя, той не влага добавена стойност в управлението на министерството, той само слуша. Не говори платени, пропагандни, комунистически думи в хвала на партията защото цялата страна ви вижда колко зле сте!

fallback