Трайчо Трайков Снимка: БТА

Досегашният съветник на министъра на икономиката Трайчо Трайков по европейските фондове Жулиета Хубенова е назначена за негов заместник. Заповедта на премиера Бойко Борисов е разписана днес, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Хубенова ще отговаря изцяло за оперативна програма „Конкурентоспособност на българската икономика“, чието изпълнение е сред приоритетите на ведомството.

Самият Трайков обяви неотдавна, че след напускането на зам.-министър Евгени Ангелов, който отговаряше за програмата и за икономическата политика на ведомството, двата ресора ще бъдат поверени на двама нови зам.- министри.

Очаква се в скоро време да бъде определен и четвъртият зам.-министър.

Жулиета Хубенова беше привлечена като съветник на Трайчо Трайков още през 2009 г., когато след първите проверки на новия кабинет бяха разкрити редица пропуски по администрирането на програма „Конкурентоспособност“ от предишния кабинет.

Хубенова е заемала поста директор за България по програма БАС, към ЕБВР, работила е в Opportunity International – България, партньорска агенция на международната мрежа на Opportunity International за подпомагане на микропредприятия чрез малки инвестиционни заеми за производство, услуги и селско стопанство.

Има опит в сферата на европейските програми и фондовете в подкрепа на бизнеса.

С друга своя заповед, считано от днес, премиерът освободи Екатерина Захариева от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Заповедта е издадена въз основа на подадено от г-жа Захариева заявление, се пояснява в прессъобщението на МС.

Захариева е сред първите хора в екипа на президента Росен Плевнелиев, посочена от него далеч преди да положи клетва. В новата администрация на президента тя изпълнява длъжността главен секретар.

Още новини за икономиката на България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase