Дянков обеща държавата да помогне със средства за възстановяване на паметника на 10-и Родопски полк в Хасково. Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е против идеята да бъдат премахнати биодобавките като временна мярка за намаляване на цената на горивата. Той каза това при посещението си днес в Хасково.

"Някои от идеите, които излизат за временно намаляване на цената - например, отпадане на добавката за биогорива - аз съм категорично против", посочи вицепремиерът и добави, че това вече е било направено като временна мярка.

По думите му това е изискване на Европейския съюз и ние трябва да се стремим да го изпълняваме. Освен това според него биодобавките са полезни и екологични, а и по този начин се подпомага секторът на земеделието.

Няма как да намалим или да отпадне акцизът, дори и временно, защото ние сме дори под минимума, изискван от ЕС, отбеляза вицепремиерът.

Симеон Дянков, придружаван от областния управител Ирена Узунова, посети паметника на 10-и Родопски полк в Хасково и пое ангажимент държавата да помогне със средства за възстановяването му, съобщи БТА.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase