Добрев получава подкова от Трайков. Снимка: БТА

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков дари своя наследник Делян Добрев с подкова по време на официалното предаване на властта в икономическото ведомство.

"Първо, да му носи късмет, и второ, символично да е подкован за всички многобройни теми, които възникват в министерството. Понякога ще му е необходим и късмет освен качествата, които има", мотивира избора си за подарък Трайчо Трайков.

Новият министър Делян Добрев благодари и каза, че се надява да успее да реализира задачите, които е набелязал.

"Господин Добрев тук си е у дома. Той само си сменя кабинета - от „Триадица" минава на ул. „Славянска". Всичко, което има като капацитет, той го познава и всички ние му желаем да постигне целите, които е набелязал за развитието и на министерството и секторите", каза още Трайчо Трайков.

Още по темата

От своя страна Добрев напомни, че двамата с Трайков са работили заедно през последните десет месеца и са успели да свършат много задачи.

"България все още не е поискала удължаване на срока на преговорите с руската страна за АЕЦ "Белене". Надявам се другата седмица в началото да мога да  ви кажа какви стъпки ще предприеме оттук нататък по отношение на удължаване на срока, ако го удължаваме с колко и какво ще свършим през този удължен срок", коментира Добрев, след като неговият предшественик Трайчо Трайков му предаде поста.

Той очаква скоро да има развръзка по казуса с "Горубсо - Мадан" в полза на работещите.

"Процедурата по отнемане на концесия няма да бъде прекратена до момента, до който работодателят не изпълни всички свои задължения по договора", заяви новият министър.

Делян Добрев официално обяви, че предлага за свой заместник в МИЕТ депутата от ГЕРБ Валентин Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase