Станишев мисли, че ГЕРБ ще предизвикат предсрочни избори. Снимка: БТА
fallback

Лидерът на БСП Сергей Станишев направи нови разкрития по темата "бонусите на властта", като този път на мушката е Комисията по финансов надзор.

През последните два месеца на членове на комисията били раздадени 68 000 лева бонуси.

Според Станишев в КФН значително е увеличен щатът, въпреки заповедта на министър Симеон Дянков за съкращения в администрацията.

Председателят на комисията Стоян Мавродиев е назначил седем съветници с месечни възнаграждения от 2 – 3 хиляди лв. и на всяко тримесечие получавали от 5 до 10 хиляди лева допълнително материално стимулиране.

Oще по темата
7 мар 2012 19:26
125
На всичкото отгоре те дублирали функциите на заместник-председателите и началниците на направления.

"Настояваме министър-председателят да представи пълната информация за всички бонуси, които са раздавани, и се раздават. Няма как с част от тях да прикрият скандала, а той е принципен – да раздаваш такива бонуси на своите политически назначения", отсече лидерът на БСП и отново повтори, че минимум 120 милиона лева бонуси са раздадени в цялата администрация за последните три години.

Според лидера на БСП в ГЕРБ сериозно се обсъждала темата за предизвикване на предсрочни избори.

"Към лятото на следващата година ще лъсне, че тумбакът е гол, че държавният резерв е опоскан. ГЕРБ са като термити - опоскаха фискалния резерв и сега не знаят какво да правят, може да тръгнат и към предсрочни избори, докато опозиционните партии са неподготвени, предупреди Станишев. 

На въпрос дали е разтревожен за здравето на премиера по повод думите му: "Да пукна, ако ГЕРБ има черна каса", Сергей Станишев отговори ясно: "Разтревожен съм".

Според него държавният бюджет се превръщал в черна каса. Той отново повтори, че че има всички основания за вот на недоверие на правителството в сектор "Сигурност". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

131

Констатация

преди 12 години

Старото оръжие е крадецът вика "дръжте крадеца". За да отвлече вниманието на публиката от скандала с австрийският лобист, налял 270000 в сметката на Моника, се захвана с КФН. Може частично и да е прав, но редовите служители в КФН още от времето на старото ръководство на комисията не взимат ДМС. за жалост ще се потвърди старата поговорка, че когато атовете се ритат, теглят магаретата.

130

blanko

преди 12 години

А ти, защо си мислиш,че в момента няма пари ?

129

ч

преди 12 години

Истината е, че от партиите, които са в политиката нито една не е достойна да бъде избрана. Но не може и да се оставят тия да оглозгат каквото е останало

fallback