Станишев мисли, че ГЕРБ ще предизвикат предсрочни избори. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев направи нови разкрития по темата "бонусите на властта", като този път на мушката е Комисията по финансов надзор.

През последните два месеца на членове на комисията били раздадени 68 000 лева бонуси.

Според Станишев в КФН значително е увеличен щатът, въпреки заповедта на министър Симеон Дянков за съкращения в администрацията.

Председателят на комисията Стоян Мавродиев е назначил седем съветници с месечни възнаграждения от 2 – 3 хиляди лв. и на всяко тримесечие получавали от 5 до 10 хиляди лева допълнително материално стимулиране.

Още по темата
На всичкото отгоре те дублирали функциите на заместник-председателите и началниците на направления.

"Настояваме министър-председателят да представи пълната информация за всички бонуси, които са раздавани, и се раздават. Няма как с част от тях да прикрият скандала, а той е принципен – да раздаваш такива бонуси на своите политически назначения", отсече лидерът на БСП и отново повтори, че минимум 120 милиона лева бонуси са раздадени в цялата администрация за последните три години.

Според лидера на БСП в ГЕРБ сериозно се обсъждала темата за предизвикване на предсрочни избори.

"Към лятото на следващата година ще лъсне, че тумбакът е гол, че държавният резерв е опоскан. ГЕРБ са като термити - опоскаха фискалния резерв и сега не знаят какво да правят, може да тръгнат и към предсрочни избори, докато опозиционните партии са неподготвени, предупреди Станишев. 

На въпрос дали е разтревожен за здравето на премиера по повод думите му: "Да пукна, ако ГЕРБ има черна каса", Сергей Станишев отговори ясно: "Разтревожен съм".

Според него държавният бюджет се превръщал в черна каса. Той отново повтори, че че има всички основания за вот на недоверие на правителството в сектор "Сигурност". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase