Лявата Плугчиева става посланик в Швейцария. Снимка: Булфото
fallback

Народният представител от БСП  Меглена Плугчиева е предложена за посланик на България в Швейцария, съобщиха от Министерство на външните работи.

Бившият вицепремиер в кабинета "Станишев", отговарящ за усвояването на еврофондовете, ще наследи на поста Атанас Велчев, бивш служител в отдел "Протокол" на президента Георги Първанов.

Велчев е един от четиримата дипломати, които заведоха дела срещу Външно министерство, защото бяха обявени имената им като работили за бившата Държавна сигурност.

Oще по темата

Върховният административен съд вече отмени заповедите, с които външният министър прекрати задграничните командировки на посланиците в Холандия, Сърбия и Гърция – Златин Тръпков, Георги Димитров и Андрей Караславов. Делото на Велчев обаче още не е гледано от съда.

Правителството реши днес да предложи на президента Росен Плевнелиев и други 6 нови кандидати за посланици.

Петима от предложените са кариерни дипломати: за мисията ни в Бразилия – Чавдар Николов, Грузия – Пламен Бончев, Швеция - Светлан Стоев, Аржентина - Максим Гайтанджиев и Полша – Василий Такев.

Таня Димитрова, областен управител на област Ямбол, е предложена да ръководи дипломатическата ни мисия в Хърватия.

"Тези държави са важни както във външнополитическо отношение, така и като икономически и културни партньори на България", аргументират предложенията си за посланици от МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

стъкЛен

преди 12 години

Жена на всички партийни времена. Е,браво на Борисов - настъпателен към БСП, но всъщност си ги обича.

72

много

преди 12 години

малко хора ще оценят финта на Борисов, не всичко е както изглежда и е толкова просто, като тъпите писачи напр. от сутрин до вече дращят каквото им се иска или го виждат докъдето им стигат късогледите очи.

71

ЕЕЕЕЕЕ?

преди 12 години

ГЛАСУВАХ ЗА БОКО КОЧА А ТОЙ СЕГА НА КОМУНИСТИТЕ ИМ ДАВА МЕСТА... Е БРАО

fallback