Костов си поиска среща с Борисов. Снимка: Impact Press Grouр

"Заповядайте или днес при мен - в 16.00 ч., или в понеделник – в 12.00 ч.", така премиерът Бойко Борисов отговори от парламентарната трибуна на депутати от опозицията, които вчера поискаха среща с него по случая "Мирослава" и смъртта на Стойчо Стоев-Чочо.

По-рано десният лидер Иван Костов поиска от министър-председателя, който е в пленарна зала за участие в парламентарния контрол, да насрочи час за среща, тъй като се опасявал, че писмото, изпратено до него, няма да стигне по предназначение.

Още по темата

Вчера депутатите от алтернативната парламентарна комисия, която проверява действията на органите на реда по случая в Перник, поискаха с писмо среща с премиера и с второ писмо – среща с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Костов обясни, че има нови факти за превишаване правата от страна на МВР по случая с отвличането и убийството на Мирослава от Перник, но без да дава подробности.

Участници в опозиционната комисия са Синята коалиция, БСП, ДПС, "Атака", независимият депутат Георги Терзийски.

Лидерът на ДСБ се въздържа да навлиза в детайли за новите данни, с които разполагат депутатите, както и да уточни дали те са във връзка с разследването като цяло или само със смъртта на Стоев.

"Комисията ще излезе с доклад вероятно след Великден, в който всичко ще стане ясно", обясни вчера десният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase