Иван Костов намекна за връзки на независимия депутат с Чочо. Снимка: БТА

Опозицията обвини независимия депутат Димитър Колев в близки отношения с единия заподозрян за убийството на Мирослава от Перник Стойчо Стоев – Чочо, който се самоуби пред очите на полицаите. „

Народният представител, който е член на временната анкетна комисия, която разследва случая, обаче отрече.

Това стана по време на дебатите за удължаване на срока на временната анкетна комисия, която проучва сигналите за полицейско насилие и злоупотреба с власт. 

Депутатите от опозицията, които сформираха алтернативна комисия, разкритикуваха ГЕРБ, че не им дава достъп до информацията и намекнаха, че член на комисията имал контакти със Стоев.

Още по темата

Обвинението излезе наяве от диалога между лидера на ДСБ Иван Костов и соцдепутата от Пернишкия регион Ангел Найденов. И двамата са членове на алтернативната опозиционна комисия.

"Моля, г-н Ангелов, тъй като сте от Перник, да потвърдите, че един от членовете на комисията на г-н Ципов е дал интервю в Перник, в което е излъгал пернишката общественост, че поемните лица са били вътре в апартамента тогава, когато се е застрелял, по думите на другите, Стойчо Стоев.

Моля да потвърдите това. И след това да ви попитам, знаете ли какви са отношенията между същия този, който въвежда в заблуждение пернишката общественост, и Стойчо Стоев. Знаете ли дали му е бил шофьор, дали му е бил близък приятел?"

"Да, има основание да се каже, че член на комисията от Перник е имал достатъчно контакти със Стоев. И те според мен са достатъчно основание, за да се постави под съмнение обективността на неговата работа", отвърна му Ангел Найденов.

Независимият Димитър Колев, избран от избирателен район Перник, отрече Стойчо Стоев-Чочо някога да е бил негов шофьор, но призна, че познава приятелката му.

Той определи твърденията на опозицията като откровена лъжа и обеща да потърси съдебна отговорност за клеветите.

"Времето, когато съм ползвал служебна кола, е било само 2001 - 2005 г., когато бях областен управител на Перник. След това съм си ползвал само личния автомобил. Със Стойчо Стоев-Чочо никога не съм бил нито в обществен транспорт, не съм се возил в рейс, самолет, влак, камо ли в лека кола", отсече Димитър Колев.

Той обяви, че не се познава с Чочо, но познава жената, с която самоубилият се е живял на семейни начала.

Въпреки това познанство депутатът беше категоричен, че няма да напусне комисията, защото не виждал проблем.

Жената на Чочо е била технически сътрудник през периода 2006 - 2007 г., когато Димитър Колев е бил секретар на сдружение. Тази жена е вече разпитана от полиция, следствие, прокуратура, отзовала се е за явяване и пред комисията "Ципов".

"След като бях избран за член на комисията като народен представител от Перник, ми беше поръчано от колегите да се свържа със сестрата на Мирослава, с майка й и с тази жена, която познавам от 2006 г., но не я бях виждал от 4 години. Това съм направил, защото съм служебно натоварен", оправда се независимият депутат.  Димитър Колев отказа да назове името й, заради дискретност.

"С майката и сестрата на починалата се видях в Перник, на публично място, а с въпросната жена, на която не искам да казвам името, нарочно я поканих в моя кабинет, в парламента, в другата сграда - на "Дондуков", за да се знае кога е влязла, кога е излязла, колко време е стояла при мен", обясни още той.

В крайна сметка парламентът реши временната анкетна комисия, която проучва сигналите за полицейско насилие и злоупотреба с власт, ще заседава още два месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase