Снимка: Булфото
fallback

Вицепремиерът Цветан Цветанов съзря консолидация между основните играчи в опозиционния спектър - Първанов, Станишев, Костов и Мартин Димитров, които целят провала на водената от ГЕРБ политика.

"За мен това е една добре структурирана симбиоза между лидерите от годините на прехода и по-специално от началото на прехода", коментира МВР шефът в интервю за в. "Монитор".

По думите му целта на синьо-червената симбиоза е конфронтация с управляващите, за да се разкрие пред опозицията възможност за едно бъдещо политическо благоденствие.

Oще по темата

"Но аз смятам, че през всичките тези години българките граждани преценяват и виждат каква е ситуацията, какво сме пропуснали през тези 20 години", убеден е Цветанов.

На въпрос дали ГЕРБ ще получи втори мандат, министърът отговоря, че всичко зависи от оценката на избирателите.

"Вярвам, че това, което правим, е добро в днешните условия на тежка икономическа и финансова криза", аргументира се той.

В коментар за доклада на Брюксел вътрешният министър смята, че ефективната 8-годишна присъда за Златомир Иванов-Баретата е "светъл лъч" по отношение на желаните резултати, които се очакват от Европа в нашата правораздавателна система.

"Смятам, че е много важна реалната ефективност на съдебната система, така че е добра стъпка, когато има ефективни присъди за представители на организираната престъпност. Винаги съм казвал, че трябва да се отнасяме с необходимото уважение и респект към съдебната система и когато има подобни резултати, те трябва да бъдат поощрявани както от обществото, така и от нашите европейски партньори", твърди той.

По думите му проблемът в делата, които са водени срещу подобни организирани престъпни групи като тази ръководена от Баретата - "Фирмата", е дългият период на целия съдебен процес.

"Когато той е дълъг, някои от свидетелите понякога просто променят показанията си от началния етап на разследването, мотивирани от страх и заплахи", споделя Цветанов.

Вътрешният министър обаче хвали съдията по делото за прекрасните й професионални качества и се надява, че мотивите за присъдата на Баретата ще бъдат готови в законоустановения срок.

"Защото представете си сегашният съдия да забави мотивите с три години... Това означава, че три години това дело реално ще се протака още на първа инстанция и няма да може да влезе в нормалните срокове на втора. Аз обаче вярвам в съдията, който трябва да напише мотивите. И това всъщност е повод действително да кажем едно голямо благодаря на съдебната система за постигнатата ефективност в правораздаването", допълва Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 12 години

"Но аз смятам, че през всичките тези години българките граждани преценяват и виждат каква е ситуацията, какво сме пропуснали през тези 20 години", убеден е Цветанов. Е, господин Цветанов, хората виждат, че каквото и да сте пропуснали да вземете през тези двадест години, успяхте да наваксате за две. Наистина сте отличници. С тоя замечтан поглед към небето - от кой ли кораб майка Ви изпращат съобщения?

83

Az

преди 12 години

Доброто е приемаме е налице, лошото си мислим е в миналото, възниква въпроса - Какво ще правим занапред? Май никой не е наясно! по каквото им подсвирнат скачат, по каквото им подхвърлят лапват го, за каквото им тропнат се дръпват назад. Абе особена порода шарани..

82

Въздухар

преди 12 години

Вицепремиерът Цветан Цветанов съзря консолидация между основните играчи в опозиционния спектър - Първанов, Станишев, Костов и Мартин Димитров, които целят провала на водената от ГЕРБ политика.Цвър Цвър та виесте провал от самото начало въздух под налягане друго нищо все някой ви е виновен ,да бяхте ги тикнали във затвора ама тя каква стана сега и вие сте за там че и повече,освен да гоните бръмбари друго не правите

fallback