Баретата в съда. Снимка: БТА

Златомир Иванов-Баретата получи осем години затвор.

Софийският градски съд го призна за виновен в ръководенето на организирана престъпна група "Фирмата", занимавала се с търговия на наркотици.

Още по темата
Магистратите обаче го оправдаха по обвинението за поръчителство на убийството на Румен Стефанов-Алф на 23 септември 2007 г. в Перник.

Именно по това обвинение миналата седмица прокуратурата поиска 17 години затвор, докато по делото за наркоразпространение бяха поискани 12.

За останалите подсъдими по "Фирмата", над 20 души, исканото наказание бе между 1.5 и 8 години затвор. 

Днес обаче само 11 от тях бяха признати за виновни за участие в групата на Баретата.

Мартин Димитров получи наказание четири години затвор, а останалите - между пет години и година и половина лишаване от свобода.

Десет души бяха оправдани по обвинението за участие в организирана престъпна група. Някои от тях получиха присъди за други престъпления като притежание на наркотици.

Сред тях беше и най-младият от подсъдимите - Мартин Горески /на 19 г./, който ще трябва да плати глоба от 1000 лева за притежание на марихуана.

Златомир Иванов коментира след присъдата, че днес не е дошъл с конкретни очаквания в съда, но ще обжалва осемгодишната си присъда.

Той се извини на всички оправдани по делото за това, че са престояли заради него в ареста, както и на всички осъдени, които по думите му са получили присъди отново заради него.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase