Снимка: архив Булфото

По време на днешния парламентарен контрол лидерът на "Атака" Волен Сидеров смекчи тона към управляващите и поиска парите от субсидията на независимите депутати, които напуснаха "Атака" да му бъдат върнати от ГЕРБ.

"Вие в момента трябва да се чувствате некомфортно да отнемете пари от друга партия. Питам ви, добре ли се чувствате?", попита Сидеров премиера.

Лидерът на "Атака" направи сметката, че от 24 независими депутати - 19 вече са заявили принадлежност към ГЕРБ. И изчисли, че 238 хил. лв. от тях са влезли в партийната каса на управляващите. Според Сидеров тази година сумата щяла да стигне 2 млн. лв.

Още по темата

"Тези хора са ненадеждни хора, веднъж предал, пак ще предаде. Веднъж ренегат, цял живот ренегат! Това ще бъде ден до пладне, ще дойде ден в който тези депутати ще ви рекетират, както го правеха с мен", предупреди Сидеров Борисов.

"Затова ви казвам, върнете тези пари! Те не са ваши. Да се уважаваме, така както е било до момента".

Сидеров поясни, че с Борисов може да имат различия по различни въпроси и теми, но в политиката като цяло трябва да има едно уважение, то може да бъде на базата на коректност.

"Ако върнете тези пари, ще имате цялото ми уважение. Защото иначе губим почва, нещата изгубват морален смисъл", завърши Сидеров.

По-рано в кулоарите на парламента бивши и настоящи депутати размениха задочно реплики и обвинения за заплахи, получени чрез SMS-си.

Петър Хлебаров, който беше обвинен, че е изнесъл касата на "Атака" обясни, че е получил нецензурно съобщение от бившия си съпартиец Десислав Чуколов.

Хлебаров обясни, че е прибрал касата, за да не бъде обвинен в липси и ще я върне скоро при председателя на парламента Цецка Цачева.

Самият Чуколов отрече изобщо да е изпращал SMS на Хлебаров, но пък коментира че е получил заплаха за убийство от бившия си съпартиец Борислав Стоянов, който също вече е независим депутат.

От своя страна Борислав Стоянов отрече да е изпращал каквото и да било на Чуколов и обясни поведението му с "медицински причини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase