Снимка: архив Булфото

"Лукойл-Нефтохим" трябва да е приключил с монтиранетао на всички измервателни уреди до 15-ти януари. Това заяви за Нова телевизия директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

На 20-ти декември Танов заедно с целия екип, свързан с проблема, е посетил комбината. Било е установено, че поставените изисквания все още не са напълно изпълнени.

Още по темата

"Те бяха монтирали голяма част от уредите, голяма част бяха в процес на монтиране, но бяха доставени", поясни Вальо Танов.

Той допълни, че до 15-ти януари ще се работи и в събота, и в неделя. Тогава ще се видят и протоколите, изготвени от всички изпратени експерти в "Лукойл Нефтохим".

Ако комбинатът е изпълнил дотогава поставените от Агенция "Митници" изисквания, ще получи сертификат за съответствие.

Миналата година през лятото беше отнет лицензът на "Лукойл", тъй като не изпълниха ангажимента си и не бяха поставили измервателни уреди на входа и на изхода на предприятието.

Въпреки това рафинерията и терминалът "Росенец" продължиха да работят, след като Върховният административен съд прецени, че производството може да продължи независимо от делата, заведени от Агенция "Митници".

След консултации и зълги разговори със специалисти, премиерът Бойко Борисов заяви, че до началото на декември м.т. измервателни уреди ще бъдат поставени. Явно обаче сроковете отново не са спазени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase