Кунева и Вълчев при учредяването на "България на гражданите". Снимка: БТА
fallback

Неуспялата независима кандидатка за президент Меглена Кунева учреди гражданско сдружение "България на гражданите".

Сред неговите учредители са близки до НДВС партийни лица – бившият образователен министър Даниел Вълчев и Николай Василев, който бе икономически, а впоследствие и транспортен министър при Царя. В тройната коалиция пък бе министър на държавната администрация. Там са още Стилиян Гроздев, Теодора Захариева, Иглика Трифонова, Валерия Николова, Веселин Тодоров, и др.

Oще по темата
На преснконференция днес Кунева обяви, че целта на движението й е да участва активно в дебата за формирането на национални цели пред България.

Кунева обяче не пожела да отговори на въпроса дали формацията й ще прерасне в нова партия, покани обаче в структурата й да се включат всички демократично мислещи хора.

"На нас ни трябват политики почти във всяка една област. Когато и ако ние напълним с необходимото съдържание всяка една политика - знаете, че аз не се страхувам от избори", каза тя.

Направи обаче и уговорката: "Избори заради самите избори и партия, заради самата партия, като инженерство - не е по моя вкус".

"Трябва да бъдат инициирани реформи в България", категорична бе тя.

Според бившия еврокомисар проблемните сфери пред управляващите у нас са разрастващата се икономическа криза, проблемите в ЕС и вътрешната сигурност и правовия ред.

От сдружението й смятат, че нито управляващите, нито опозицията са в състояние да предложат на гражданите адекватни решения на тези предизвикателства.

По думите на Меглена Кунева всички тези проблеми ще се дебатират чрез новоучреденото гражданско сдружение "България на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

240

Koleto

преди 11 години

Pojelavam uspeh na sdujenieto i novata partia!Duljite na bulgarite vru6taneto pone na edin reaktor ot AEC Kozludui!Podkrepiam Vi v borbata za pove4e rabotni mesta!Za vrushtaneto na malkia i sreden biznes v stranata ni!Za6toto Boikovite oligarsi go srinaha.I malko po tvurdo da otstoiavame interesite si pred evropeiskite burokrati!....Bezraboticata e dosta nad 11%.V momenta e po4ti 20%-garantiram.

239

Непримирима

преди 11 години

Госпожа Кунева няма да постигне целите си ако учреди партия. Отсега в сдружението и е пълно с клиентели алчни, непочтени и с нечовешки лица....преминали през всички възможни партии на прехода. Но какво да се прави? Самата Кунева е такава...като тях! Хората не и вярват. Интелигентните и почтени граждани. Останалите са в първите и редици отсега. Подготвеният съюз с ГЕРБ ще я провали!

238

Ti

преди 12 години

Време е жена да се намеси в политиката, че ми писна от измислени мутрички, затворници и охранители. Плюят какво била направила Меглена, а никой не се замисля какво прави и не направи бат Бойко. Затова днес младите нямат преспектива, освен да станат овчари, както той посъветва и толкова хора ровят по кошовете от глад.... Бойко, вземи си дрешките и вързопчето и вън !

fallback