Снимка: БТА

Веднага след президентските избори, където събра 14% от гласовете на избирателите в първия тур, Меглена Кунева тръгна на повторна обиколка из страната.

"С Любомир Христов обещахме да се върнем по всички места, в които сме били по време на кампанията. Това е много работа ще стигне за месеци“, посочи бившият ни еврокомисар и обясни, че така ще се опита да оправдае доверието на хората и да им предостави алтернатива в посока на гражданското общество.

Тези нейни действия логично породиха въпроса "Ще си прави ли Кунева партия?“. Именно това редакцията на Dnes.bg реши да попита своите читатели.

Общо 44% от гласувалите в анкетата не намират особен смисъл в появата на евентуална партия и според тях ново политическо движение няма да предложи на избирателите нищо ново.

Други 6 % от читателите ни смятат, че след като Кунева е загубила изборите за президент, тя няма основание да се пробва с нова партия в политиката.

Още по темата

На фона на тези негативни отговори близо 1/3 от гласувалите -  9 112 души, са категорични, че бившият български еврокомисар трябва да се захване отново сериозно с политиката.

13% от отговорилите в анкетата отчитат факта, че кандидатурата на Кунева е събрала много повече одобрение в сравнение с НДСВ и дори "Синята коалиция", и евентуалното й ново политическо движение може да заеме освободената от двете партии ниша.

Други 15% пък виждат още по-светло политическо бъдеще за новия проект и премиерски пост за Меглена Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase