Снимка: БТА

Нямам отговор на въпроса дали ще правя партия, каза Меглена Кунева, която остана трета в президентската надпревара през октомври.

„Не мога да стоя настрани и да гледам какво се случва. Следващите дни имам срещи в три европейски столици, ще бъда много активна, за да може да се чуе гласът на разума“, обясни тя пред bTV.

„Продължавам да бъда много гневна, че по време на кампанията никой не говореше за гражданските права, а това е изключително важна тема“, допълни Кунева.

"Категорично не съм проект, свързан с лявото. Искам да успокоя премиера – неговите връзки с Първанов са си негови, аз нямам такива. Аз вярвам в човешките, икономически свободи и това се определя с център-ляво. Искам да имам няколко индикации, преди да реша за партията. Искам да разбера нужна ли е и разпознават ли хората нуждата от промяна", заяви още бившият еврокомисар.

Предлагам в следващите месеци да не говорим за мен, а да говорим за България. Иначе властта заради самата власт не ме интересува. Мен ме интересува израстването на нацията до една европейска нация, която да знае как да контролира своите политици, призна Кунева.

Още по темата

По думите ѝ това може да стане с много разговори с хора, които е срещнала по време на кандидатпрезидентската кампания.
Относно публикация във вестник на Делян Пеевски, в която се казва, че тя е получила 1100 лв. дарение от бившия военен министър Николай Цонев, който е подсъдим, тя заяви, че много е внимавала откъде е получавала пари.

Според нея, ако медиите са достатъчно независими, е трябвало да коментират и когато управляващата партия е издигнала за кандидат за кмет Йордан Лечков, който също е подсъдим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase