Валентин Николов. Снимка: Dnes.bg
fallback
Аз съм убеден, че други колеги от "Атака" ще напуснат партията. Там има стойностни хора, които рано или късно ще се разграничат от партията. 
 
Това заяви пред bTV бившият депутат от "Атака" Валентин Николов. Той е категоричен, че лидерът на партията Волен Сидеров трябва да подаде оставка. 
 
Според него процесът на разпад на "Атака" не е от вчера, а е започнал отдавна.  
 
"Преди 6 месеца трима колеги напуснахме, преди нас - един, след нас – още двама. Причината са недопустимите действия на лидера Волен Сидеров. Само и единствено той е виновен за западането на партията", категоричен е Николов.
Oще по темата
22 ное 2011 09:06
223
 
Той допълни още, че според него последните семейни драми и "турски сериали" в "Атака" са само един катализатор за тези процеси на упадък. 
 
"Смешно е да се твърди, че Капка е отговорна за проблемите в политическата формация. Все пак съм бил член на "Атака" в продължение на 6 години. Капка действително има решаваща роля за успеха на партията – тя дори е един от основните й идеолози. Затова случващото се в момента е много грозно", коментира политикът. 
 
Николов изрази мнение, че лидерът и ръководството на "Атака" трябва да си подадат оставката. Според него при такова развитие на събитията, трябва да последва легитимен конгрес, а не с подставени лица, и хората да си кажат думата. 
 
Николов обаче не се ангажира с твърдението, че Капка би била най-подходящият човек, който да оглави партията.
 
"Трябва да си подадат оставките, защото в това ръководство има хора от Държавна сигурност. Има и такива като Павел Шопов, които са подавали молба за членство в ДПС, преди да станат членове на "Атака", разкри още Валентин Николов. 
 
Поне около 10 милиона лева от държавната субсидия за "Атака" са потънали, твърди Николов. Той даде за пример как доведеният син на Сидеров - Димитър Стоянов, е заявил, че касата е празна само 2 дни след превода на субсидията.
 
"Единствено Волен Сидеров се разпорежда с парите и той решава къде отиват те. Ние поискахме отчетност къде отива субсидията. Говори се за закупени имоти на Лазурния бряг – вила между Ница и Монако за 750 хиляди евро", заяви бившият депутат от ПГ на "Атака". 
 
Има съмнения и за апартамента на Деница Гаджева, допълни той.
 
"Аз съм бизнесмен от 23 години, имам имоти и въпреки това, ако аз поискам кредит от 225 хиляди лева от банката, тя няма да ми го отпусне, дори и със стабилен гарант зад мен. Затова не знам как са дали тези пари на Деница Гаджева, която е млада и няма бизнес, нито големи доходи", коментира Николов.
 
В заключение бившият депутат от "Атака" заяви, че Волен Сидеров си вярва прекалено много и няма реална представа за действителността около него и политическата обстановка в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 12 години

А бе тия как може да ги сравнявате с ДПС и лидера му с Философа ? Слепи ли сте... ако не знаете и не виждате огромната разлика от небето до земята.. значи погрешно се занимавате с политика !!!!!

63

Анонимен

преди 12 години

много боб има да ядете докато стигнат ДПС..

62

Анонимен

преди 12 години

кадеса хората на АТАКА ...няма коментари краино време беше да се разпадне тъпата пария макар че са нагушиха с кинти.

fallback