Безредиците в Катуница Снимка: архив, БТА
fallback

Синята коалиция информира посланиците на ЕС за случая „Катуница”.

С придружително писмо сините изпращат на европосланиците у нас декларацията, която вчера не можаха да прочетат от трибуната на парламента.

Според десните политическата употреба на случая е с предизборни цели.

„Под прикритие, че се борят с ромската престъпност, като същевременно защитават ромите от насилие, ГЕРБ се стремят да поставят под контрол ромския вот в страната”, се казва в декларацията.

„В посткомунистическа България основна характеристика на модела е корумпирането на водачите на малцинствата и чрез тях установяване на контрол върху гласуването на турците и ромите.

Същата политика обслужваше коалициите на НДСВ, ДПС и БСП. По време на техните правителства недосегаемостта и корупцията обхванаха значителна част от местния елит на малцинствата”, твърдят от Синята коалиция.

Oще по темата

Заключенията на сините стигат и по-далеч.

„Приносът на ГЕРБ към този модел е опит да се установи контрол върху част от етническия вот чрез рекет върху водачите на ромите”, пише още в декларацията.

В заключение десните предупреждават, че има опасност изборите през 2011 г. да възстановят страха и злоупотребата с вота на малцинствата.

„Ако това се случи, въпреки членството си в НАТО и ЕС, България ще стане резерват на посткомунизма в Европа”, завършват от Синята коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

Анонимен

преди 12 години

Точно те ли намериха да кажат подобно нещо, след като те самите опитаха да "намажат" от скандала, който така или иначе мисля, че беше криминален!

117

Анонимен

преди 12 години

Kатуница се използва предизборно от всички други, но не и от ГЕРБ!!!!!Вижте изявления и ще се убедите!

116

Анонимен

преди 12 години

Напротив. Използва се нагло от опозицията

fallback