Маргарита Попова. Снимка: Министерство на правосъдието
fallback

"Добрият държавник умее да направлява, да организира, да носи отговорност за дългосрочни държавни решения и да обхваща в едно позитивната енергия на цялото общество".

Това каза Маргарита Попова, кандидатът за вицепрезидент на партия ГЕРБ.

"Единственият диктат, на който се подчинявам, е правото. Отварянето на съдебната система към гражданите е основен приоритет – той е един от най-големите дългове на държавата към гражданите", заяви тя.

По думите й модернизацията на институцията президент ще се отрази на всички нива в държавата.

Маргарита Попова заяви уверено, че ако с Росен Плевнелиев отидат там – това ще е техен приоритет.

Oще по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

iva

преди 12 години

"отваряне на съдебната система към гражданите" - това дали означава повече публичност /при назначаване на съдиите и при обявяване на техните актове/ или повече справедливост в законите /например безумния ГПК който лишава ответника от защита още преди да е започнало делото, а третата инстанция е само химера/.

51

Анонимен

преди 12 години

"Преди два месеца казах на Плевнелиев на един път до Перник, че ще ми трябва като президент". Бойко си назначи Президент пред очите на цяла България. Плевнелиев винаги ще вижда през очите на Бойко и никога няма да има свое виждане. Това даже БСП не си го позволяват. Каде е колективния орган на ГЕРБ "Един час преди обявяването Бойко се окончателно спрял на Плевнелиев" и всички безмълвно затаили душици в очакване на ВИСОЧАЙШАТА ВОЛЯ НА ВОЖДА. Браво Браво.. Българинът е ***, а не човек.

50

Анонимен

преди 12 години

След категорично негативния доклад на ЕК за правосъдната ни система това сега за какво да се счита - за повишение или за понижение?

fallback