Снимка: БТА

"Като кандидат-президент аз продължавам да работя за националните приоритети на България".

Това обяви кандидатът за поста на "Дондуков" 2  Росен Плевнелиев в първото си обръщение като кандидат-президент, издигнат от ГЕРБ.

"Дълбоко вярвам, че като президент ще изградя президентската институция като център за дефиниране на националните приоритети.

Като президент ще бъда активен, действен – не се впечатлявам от общи думи и парламентарни лозунги.

Като президент ще работя за това всички български граждани да определят дневния ред на българските институции", посочи Плевнелиев.

Още по темата

Той обеща, че няма да политиканства, няма да влиза и в интриги.

"Ще правя това, което съм правил и досега, заедно с ГЕРБ. Вярвам, че представлявам усилията на българите за модернизация и тяхното усилие да вървим напред", заяви той.

"Прогрес, развитие, успех може да има, когато знаем къде искаме да отидем, когато начертаем ясни приоритети. Ако нямаме дългосрочен план, няма да успеем. Дълбоко вярвам, че тези думи – работа, доходи, инвестиции са част от рецептата за успеха на България", категоричен бе Росен Плевнелиев.

Той припомни, че е роден в малък град и е син на двама учители: "Бях най-добрият ученик и не се притеснявам да бъда лидер, инженер съм по образование, човек, който разбира от математика".

"Това, че Маргарита е моята дясна ръка, говори само за едно: "Вижте мен, вижте нея и разберете какви са приоритетите на партията", каза още той.

Според Плевнелиев Попова е символ в последните не 2, а 20 години, на ясна и категорична позиция, на решителност, когато трябва да се отстояват интересите на България.

"Тя е символ на антикорупция", посочи Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase