Снимка: архив Булфото

"Точно тези, които трябваше да купят "Булгартабак", ще го купят, при това ще го купят на минимална цена", коментира в парламента левият депутат Румен Овчаров.

"Доволни ще са новите купувачи, които под шапката на една от най-големите руски банки се опитват да скрият имената си. Зад приватизацията стоят определени икономически кръгове в България", отсече той.

Още по темата

По думите му сценарият, предварително замислен с участието на премиера, върви към успешно реализиране.

Бившият икономически министър с ирония процеди, че трябва да сме доволни от продажбата на холдинга, която е станала синоним на прехода и е довела до редица оставки и скандали.

"Истинската лоша новина е, че тази приватизация ще бъде показателна за процеса на приватизация, така както стана приватизацията на "Булбанк", например. Активите от балансовия отчет на дружеството са 560 млн. лв., а финансовите активи са около 290 млн. лв. Вие сами определете дали предлаганите стотина милиона евро са достатъчни", каза Овчаров.

"Тютюнопроизводителите няма на какво да се радват, защото определените за изкупуване количества тютюн са по-малко от тези, които в момента изкупува "Булгартабак".

Няма на какво да се радват и работниците, тъй като седемте милиона инвестиции са значително по-малко от годишните инвестиции на дружеството, които са около 25 млн. лв.", завърши Румен Овчаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase