Снимка: архив, Булфото
fallback

Кабинетът “Борисов” е  правителство на спрялото време. В съвременната ни история аналог на такова управление е само времето на Жан Виденов. Това каза съпредседателят на Общността на демократичните сили (ОДС) Стефан Софиянски. 

„Дянков е сгоден за кризата, не може две години да говориш само за криза“, категоричен е Софиянски.

Според него за да се съживи поне малко икономиката, спешно трябва да се въведе  диференцирана ставка на  ДДС и да се повишат пенсиите, за да се увеличи потреблението. Ставката по данъка трябва да се намали за някои категории стоки - основните хранителни продукти, лекарствата и книгите и да се увеличи за други най-вече за луксозните.

Идеята за изваждане на “Български пощи” от забранителния списък за приватизация Софиянски определи като абсолютна грешка на правителството.

„Не мога да разбера как им хрумна да приватизират пощите. Пощата има социална функция, това е една от най-развитите структури, с клонове на всяка точка от страната, дори там, където има три къщи. До скоро разстоянието между градовете се измерваше от поща до поща”, каза той. Според него готвената оптимизация на пощенските услуги всъщност означава отнемане на социалната им функция.

"Не виждаме никакъв опит от страна на правителството да излезем от кризата. Затова трябва да помислим дали местните и президентските избори да не прераснат в бързо движение към предсрочни парламентарни, заяви говорителят на ОДС Любен Дилов на пресконференцията на тема : “Две години ГЕРБ- смях през зъби!”.

Управлението е „левичарски реваншизъм спрямо прехода, маскиран зад дясно-политически реформи”, каза още Дилов.

Според него добрата новина е, че българите започват да си дават сметка за това, че от две години живеят в комикс и че човекът, който ги управлява, действа на принципа, че "когато си чук, гледаш на проблемите като на пирони". Дилов напомни, че  „когато кучетата са гладни лаят". „Време е да разлаем кучетата", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

бончо

преди 12 години

Сините далавераджии,сред които Костов Филип и Софиянски ,затриха държавата и заедно с неколцина властолюбци от висшето ръководство на БСП хвърлиха вината върху Виденов , който завари една опоскана и окрадена България. и БОГ ДА БЕШЕ ЗА 10-12 МЕСЕЦА УПРАВЛЕНИЕ ,НЕ МОЖЕШЕ ДА НЕ СЕ ВЛЕЗЕ В ТАКАВА КРИЗА. Ясно ли ви е господа демократи с какви хора се захващате отново.Само че , със стари *** нов бардак не се прави.

148

Дясна мисъл

преди 12 години

Ако това е начинът Дясното отново да възкръсне - аз им давам път! 10 години вече демократично мислещите хора бяха оставени да оцеляват, а набедените сини лидери, които унищожиха дясната идея, само и само да не изгубят топлите си местенца в парламента, стопиха поддръжниците й до унизителните 4%... Сега и толкова няма да вземат! Нека обединението да започне сега!

147

Анонимен

преди 12 години

Тоя с очилата пак се навира да пелтечи.

fallback