Снимка: Булфото

И четвъртият опит на лидера на „Атака“ Волен Сидеров да стане член на комисията  „Антимафия“ пропадна.

Парламентът отново отхвърли предложението с 9 гласа "За", 65 "против" и 55  въздържали се.

Казусът възникна, след като Валентин Николов премина към редиците на независимите депутати. Така квотата на „Атака” в комисията „Антимафия” се оваканти.

Според правилника на НС парламентарната група на Сидеров има право да посочи свой кандидат за поста в 5-членната комисия.

„Всеки ден от в. „Атака” излизат купища лъжи по линия на ГЕРБ и всички парламентарни групи. Сега молите ГЕРБ да ви подкрепят. Жалък сте, г-н Чуколов”, заяви един от първите депутати, напуснал ПГ на „Атака” – Камен Петков.

Независимият народен представител заяви, че откакто вестникът съществува, хората вече не си купували тоалетна хартия.

„Ще гласувам за Волен Сидеров да оглави комисията, когато неин съпредседател стане Ахмед Доган”, заяви той.

„Повече от очевидно е, че кандидатурата на Сидеров е една провокация по-скоро към Народното събрание“, коментира от своя страна и Георги Пирински от левицата.

Още по темата

От парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов призова народните представители да съберат необходимите подписи за внасяне на две решения.

Едното е да се възложи на Сметната палата да направи одит на допълнителната бюджетна субсидия на партиите, към които независимите народни представители са декларирали принадлежност.

Другото – да се създаде временна анкетна комисия, която да установи дали има скрита възможност за прехвърляне на пари и ограничаване на волята на народните представители да гласуват свободно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase