Снимка: Булфото

И третият опит Волен Сидеров да влезе в комисията „Антимафия” удари на камък.

За трета поредна седмица парламентът отхвърли предложението на „Атака” Волен Сидеров да попълни квотата на „Атака” в комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Казусът възникна, след като Валентин Николов премина към редиците на независимите депутати. Така квотата на „Атака” в комисията „Антимафия” се оваканти.

Според правилника на парламента всяка парламентарна групата на Сидеров има право да посочи свой кандидат за поста в 5-членната комисия.

Още миналата седмица от „Атака” обявиха, че временно замразяват членството си във всички комисии, докато въпросът с членството на лидера им в комисията „Антимафия” не бъде решен.

И днес заместник-председателят на парламента от квотата на ”Атака” Павел Шопов отново вкара в залата предложението за Волен Сидеров.

Аргументите, с които се опита да убеди присъстващите в залата да гласуват за него, бяха, че суверенно право на всяка парламентарна група е да реши кого да предложи за член на дадена комисия.

Шопов посочи, че отсъствието на член на „Атака” от комисията блокира работата й.

Още по темата

„Комисията не заседава и това ще е още за дълго време, ако въпросът не бъде решен. „Атака” няма да предложат друг член за нея. Ние сме опитни политици, знаем какво правим и по никакъв начин няма да отстъпим. Ако има скандал по тази тема, той няма да работи нито във ваша полза, нито в полза на опозицията”, допълни Шопов.

Доводите му не бяха приети от ГЕРБ, „Коалиция за България”, ДПС и „Синята коалиция”, които отново гласуваха против.

До разрива между „Атака” и ГЕРБ се стигна след инцидента пред софийската джамия Баня Баши.

Седмица след него парламентът прие безпрецедентна декларация, с която осъди опитите за подкопаване на етническия и религиозен мир в страна. А „Атака” била опасна за управлението на страната.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase