Снимка: Булфото
fallback

СДС настоява премиерът Бойко Борисов да се извини заради изказаните недопустими определения към българските граждани.

Повод за възмущението на сините са думите на Борисов от събота в Созопол, където каза, че българите са като кучета, които трябва да бъдат държани изкъсо.

„Моите са страхотни, ама са точно като българите, здраво трябва да се държат“, са точните думи на премиера към жена, която се снима с него.

Синият депутат Ваньо Шарков припомни и други подобни изказвания на управляващите, като "лош материал" и "шибан народ".

„Считаме такива определения за крайно недопустими, те са признак на ниска култура, надменно поведение и самозабравяне“, възмути се Шарков.

Сините предложиха премиерът да се извини публично в сряда след заседанието на Министерския съвет.

„За нас е разбираемо, че премиерът примира от удоволствие и желание да е обграден от такива, които доволно въртят опашки, защото са добре нахранени и щастливо скимтят, но българските граждани са горди и достойни, независимо от това кой ги управлява“, каза още Шарков.

Oще по темата

От СДС смятат да внесат промяна в Правилника за дейността на Народното събрание, с която да бъдат задължени всички народни представители при сключването на консултантски или други договори за доходи извън депутатските, да бъдат задължени в тридневен срок да ги предоставят на ръководството на парламента.

Данните за тях трябва да бъдат публикувани в сайта на парламента при запазване на фирмената тайна.

Поредният скандал с консултантски договори след тези на Доган стана с хонорара от 130 хил. лева, получен от депутата на ГЕРБ Лъчезар Иванов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

327

иванов

преди 12 години

Какво бе. ИИзбрахте го вие, овчедушното стадо, което искаше овен(един от тях, като тях) да ги управлявал, защото щял да им реши проблемите, да им съчудства и правивсичко за тях.Ето го вашят човек. Бафиот и лъжец,мошеник и ***, какъвто в Бг никога не е ставал м-р председател.Резултата е налице.Яяяк е като волне слиза от екрана;без мозък, бос и гол.В главата нищо няма.

326

kamyk

преди 12 години

Някои някъде по тези земи бе прошепнал следните думи-Пази боже сляпо да прогледне.И едно друго уточнение тиквето иска да му въртят опашки гладни кучета.Сполай ви избрахме си го !

325

Suvetnik

преди 12 години

Az lichno smiatam che distciplina e nujna i taka tulkuvam "REPLIKATA" na sedmitsata.Shtom ima takiva koito sa se obidili, Boiko moje i da se izvini, losho niama.

fallback