Снимка: Булфото
fallback

С призовки и спрени разследвания ГЕРБ държи независимите депутати.

Това обяви в парламента съпредседателят на „Синята коалиция” Иван Костов.

„Този, който е отговорен за това независими депутати да подкрепят ГЕРБ, не е финансовият министър Симеон Дянков, а вътрешният министър Цветан Цветанов със спрени призовки и разследвания”, обясни пред журналисти в парламента Костов.

Разследванията са били свързани с източване на ДДС, допълни лидерът на ДСБ, без да уточни за кои депутати става въпрос.

Костов обаче предупреди независимите депутати, че протекциите върху тях са временни, до момента в който изтече мандатът на ГЕРБ. 

„Това е временно сечиво, за да се прави мнозинство в това Народно събрание. След следващите парламентарни избори никой няма да се съгласи да закриля тези народни представители”, допълни Иван Костов.

Тъмносиният лидер обясни, че никога досега тази практика не е влияла върху формиране на мнозинството и затова от „Синята коалиция” не са я повдигали.

„Ако бяхме я засегнали, щяхте да пишете: „Костов пищи за парите, които Яне му е взел”. Но сега вече въпросът е политически”, каза лидерът на ДСБ.

Заедно с депутата Димо Гяуров той обяви, че още вчера след дебата по Закона за политическите партии сините са изпратили писмо до председателя на Сметната палата Валери Димитров.

В него десницата пита отчитат ли парите си независимите депутати, обявили принадлежност към други парламентарни групи в парламента. Писмото е било подписано от съпредседателите на „Синята коалиция” Иван Костов и Мартин Димитров.

Oще по темата
22 юни 2011 12:15
219

От председателят на Сметната палата Валери Димитров те искат да направи проверка дали в партиите, към които се присъединиха независими депутати, получават тяхната бюджетна субсидия. И дали пред Сметната палата тези партии декларират разходването на допълнително получени пари.

Сините се зарекоха да отнесат казуса до прокуратурата, ако не получат отговор на всичките си въпроси.

Иначе от „Синята коалиция” потвърдиха, че ще внесат предложение да отпадне спорният параграф в Закона за политическите партии, който позволява на депутат да заяви принадлежност към друга парламентарна група и така да прехвърли съответната държавна субсидия със себе си.

„Така ще отпадне възможността парите да следват пациента”, беше лаконичен Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

171

Нашенец

преди 12 години

Предлагам в закона да има точка която да включва - деца и внуци на бивши агенти на ДС и РУМНО, да не заемат държавни постове и да са министри. Те са по опасни и от агентите.Като има лустрация зщо не изчисти кадрите на Комисията на Цвета Маркова по защита на класифицираната информация. Повече от половината и кадри са бивши кадри на ДС и РУМНО.

170

AHMET

преди 12 години

NE KOSTOV E VINOVEN A BALGARINA.KOITO MU GLASUVA.VIE MAI NE STE RAZBRALI ..AHMET DOGAN KAZVA KAK DA SE REJI PITSATA.OT 20 GODINI.

169

Анонимен

преди 12 години

Нека предложат лустрационен закон за такива които са женени за партийни секретарки особенно ако се казават Елена. Трябва да има забрана и за такива които са преподавали икономика на БКП още по- срого ако се казват Иван Костов. Костов е най вредния политик за последните 20 години. Това е човека който пропусна шанса да се заличи сегашното Бсп, и вече да имаме нова модерна европейска левица.

fallback