Ивайло Московски. Снимка: БТА
fallback

Активността и целенасочената работа вероятно са причината да бъда по-разпознаваем в Брюксел.

Така новият министър на транспорта Ивайло Московки коментира назначението си на поста пред БНТ.

Според него, най-сериозният проблем при усвояването на средства по Оперативна програма „Транспорт” е, че когато програмата е стартирала е имало много малко готови проекти, въпреки отпуснатите средства за подготовка.

В момента министерството разработва нова система за БДЖ, която ще стартира след седмици. Тя е съгласувана със Световната банка.

Oще по темата

"Ще наемем консултанти за оптимизация на БДЖ "Товарни превози", което означава, че ние в рамките на няколко месеца ще имаме всички тези неща. 

Стратегията за приватизация БДЖ "Товарни превози" ще ни даде една моментна снимка на състоянието, ще ни даде опциите, ако реши държавата това да се случи, но считам, че това е правилният път", каза още Ивайло Московски.

На въпрос защо се налага увеличение на ж.п. билетите с 5%, транспортният министър отговори, че това е свързано с „инфлационните индекси“ в страната през последните месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

1

преди 12 години

до valenty,той си е такъв , яшар шопов му е чичо от атака.

13

valenty

преди 12 години

Много прилича на ***. И се хвали като ***

12

оф-ф-ф-ъ

преди 12 години

Много скромен, бе! Ама как само шитна предишния министър. Страшен голмайстор. Пък какви купешки обрати употребява - "по-разпознаваем в Брюксел". И условна реч - "вероятно". А-а, грешка няма! И бърза да наеме консултанти - парите трябва да се усвояват. А че точно консуланти от кол и от въже, най-често с опит от Централна и Южна Африка или Латинска Америка ни доведоха до този хал, какво от това. Но всеки, който не си разбира работата наема консултанти.

fallback