Ивайло Московски (най-вдясно) в компанията на Дянков и Борисов. Снимка: БТА

"Пожелавам си да изкарам мандата докрай, но нека коментираме нещата в качеството ми на номинация все още”. Това заяви пред bTV Ивайло Московски – доскорошен заместник-министър на транспорта, който бе определен от премиера Борисов за наследник на подалия оставка транспортен министър Александър Цветков.

Московски призна, че няма личен автомобил и е дошъл за интервюто със служебен транспорт.

"Считам, че сме в добри отношения със Симеон Дянков, изпитвам голям респект към вицепремиера и смятам, че той ще доведе България до добри позиции в Европа. На фона на останалите страни в Европа страната ни изглежда доста стабилна", обясни Московски.

Искам да внеса яснота по оперативна програма "Транспорт", амбициран е той.

"Личното ми мнение е, че Александър Цветков остана до известна степен неразпознаваем за Европейската комисия, България е единствената страна, през която преминават пет европейски транспортни коридора, а това е силен аргумент за получаване на средства", заяви Московски.

Още по темата

По думите му сега се правят безпрецедентни инвестиции в железниците. Някои от тях вече са започнали. Целта е обновяване на железопътната структура.

Предвижда се влаковете да могат да се движат със 160-200 км/ч.

"Имаме уговорка с ЕК, че ако постигнем тези цели, след 2014 г. те ще бъдат склонни да дадат пари и за влакове", обясни той.

Няма напрежение между Цветков и мен, увери Московски.

"Смятам, че идеята е да се налее свежа кръв. Не трябва да се политизират толкова нещата. Става въпрос за повече прагматизъм", смята номинираният за транспортен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase