Снимка: Архив Булфото
fallback

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще става доктор на науките в Националната спортна академия.

Той е докторант и се готви да защити дисертация на тема "Оптимизиране на управлението на спортните съоръжения в София".

Това съобщи пред Dnes.bg научният ръководител на вътрешния министър проф. Петър Банков.

Цветан Цветанов е зачислен като докторант през 2006 г., когато бе зам.-кмет на София, обясни Банков.

Следващата година той е издържал кандидатския минимум и е зачислен в катедра „Мениджмънт на спорта“.

Таксата за доктарантурата в Националната спортна академия е 500 лв., а срокът на обучението е 3 г. Министърът е платил цялата такса на висшето училище.

Петър Банков съобщи още, че Цветанов е направил сериозно проучване върху съоръженията за практикуване на спорт в училищата. Основният извод до който стигнал министърът докторант, е, че общинските спортни съоръжения са най-малко в София.

Дисертацията на Цветан Цветанов все още не е написана, тъй като отделните тематични изследвания трябва да бъдат обединени в общ текст, обясни проф. Петър Банков. Той отхвърли твърденията в медиите, че е авторът на дисертацията. Цветан ще си пише изследването, заяви убедено Банков.

Докторската дисертация ще бъде в обем 180-200 страници.

Поради изключителната ангажираност на вътрешния министър, защитата на труда пред комисия на Националната спортна академия е отложена за следващата година.

Oще по темата

"Човекът е много коректен, в момента прекъснахме работа, защото е много натоварен. Докато беше зам.-кмет, с него работехме много, но сега той няма време", каза още Петър Банков.

Вероятно следващата година Цветан Цветанов ще защити труда си и официално ще стане доктор на науките.

Новината за бъдещата научна титла на Цветан Цветанов опровергава твърденията на опозицията за ниските му интелектуални и умствени качества. Миналата седмица соцдепутатът и бивш вътрешен министър Румен Петков обяви, че той не бива да се тества на глупомер, за да не го счупи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

273

Doctor of Philosophy

преди 13 години

Не се коси напразно. С новия закон на Мумията хич не ти трябват статии в чужбина, а пък импакт фактор стана *** дума. Така че друго и не може да ке очаква, освен ЦвЦв да стане PhD.

272

уф

преди 13 години

единия "превъзходителство", другия "доктор" пък като ги погледне човек са си същите мутрички като едно време

271

хех

преди 13 години

докторчето ми той... от спортни съоръжения може и да разбира, ама от полицейска работа неабе какво стана с имотната далавера ? замълчаха я много сериозно и упорито, значи има нечистоплътни нещица там... кой и за какво му плаща на "докорчето" по много че да дава парички на тъстовете си, пък те да му ги подаряват обратно после ? домашната пералничка дали продължава да работи безотказно ?

fallback