Вече месец и половина министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не се явява да отговаря на въпроси на депутати. И всичко това с помощта на шефката на парламента Цецка Цачева, ядосваха се днес депутати от Коалиция за България.

Корнелия Нинова посочи, че с гласовете на депутати от ГЕРБ е било отхвърлено искането на БСП за изслушване на МВР шефа за констатациите за България в доклада на Европол.

"Левицата ще продължи да настоява за изслушване на Цветанов и по случаите на полицейско насилие", подкрепя я колегата й Румен Петков.

По думите му за последната година има поне три случая на загинали в следствените арести.

А що се отнася до сравнението, направено от Цветанов, на действията на българските полицаи при ареста на Тенчо Попов с тези на американските им колеги при задържането на Доминик Строс-Кан, Румен Петков коментира, че в единия случай са водели задържания под ръка, а в другия са му стъпвали на ръката.

"Нямам проблем да се подложа на дрегер. Но ако намерите глупомер, ви съветвам да не го употребявате при г-н Цветанов, защото ще го счупи".

Така той коментира предизвикателните думи на Цветанов, който преди дни посъветва бившия вътрешен министър, преди да прави изказване, да минава на дрегер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase