Яне Янев. Снимка: РЗС

Партия „Ред, законност и справедливост“ обвини действащ зам.-шеф на ДАНС във връзки с организирани групи за източване на ДДС.

На пресконференция на партията на Яне Янев днес представилият се за внедрен агент на МВР в групата „Дедесарите“ Станислав Георгиев заяви, че този висш полицай кара кола с номер C 7788.

Георгиев обаче отрече да знае името на този висш служител на агенцията. Разказа, че е работил като охрана при Румен Данаилов, известен като Гущера и Бегача, и е давал информация на ДАНС.

На всяко първо число на месеца пред офиса на Данаилов е пристигал господин на около 52 г., около 1,70 метра висок, леко плешив, който е карал джип с номер С 7788.

Станислав Георгиев бил студент последна година в полицейската академия в Симеоново и твърди, че приел да дава сведения на полицията срещу обещанието, че ще довърши образованието си там. Това обаче така и не станало.

Дори Георгиев бил принуден да плати 20 000 лв. на шефа на столично РПУ, за да бъде заличена формалната му регистрация като криминално-проявен. Георгиев събрал доказателствен материал за различните схеми за източване на ДДС за около четири месеца и после напуснал групата, за да спаси живота си.

Още по темата

В деня преди операцията "Дедесарите" бил извикан от служители на ДАНС, за да им покаже секретния офис и другите офиси на групата.

Според него пускането на Данаилов 72 ч. след залавянето му е показателно за ясната връзка между престъпността и службите.

"Отритнат съм и от службите, и от престъпния свят", оплака се Станислав Георгиев.

Депутатът Емил Василев заяви, че е направил проверка и такъв вид коли, като описаната от Георгиев, са само четири и ги карат от ръководството на ДАНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase