Снимка: Булфото

„Влизането на България в Шенген ще бъде забавено заради критичния доклад на Европол, който поставя под сериозно съмнение дейността на вътрешното министерство и цялото правителство, които трябваше да се справят с корупцията и престъпността”, прогнозира в Пловдив евродепутатът Кристиян Вигенин.

Българинът от Партията на европейските социалисти е на мнение, че  докладът ще повлияе върху решението за присъединяването на България към Шенгенската зона.

„Цветан Цветанов трябва да си отвори очите и да види тежките обвинения в доклада на полицейската служба на Евросъюза”, категоричен е Вигенин.

След като приключи с коментара си за вътрешната политика, той захвана външната.

„Министър Николай Младенов няма потенциал за външен министър, тъй като външната политика на България в момента е изключително слаба”, категоричен е евродепутатът.

Още по темата

Той определи като „безполезен” кръстоносния поход срещу посланиците агенти на  Държавна сигурност.

Кадърът на БСП в Европарламента смята за грешка затварянето на български мисии и съкращаването на дипломати заради орязания бюджет.

„Пълен разгром сътвориха българските управляващи във външната политика, сигурността и отбраната на страната ни”, категоричен е евродепутатът.

Според него, ако Цветанов и Младенов не се стегнат, както и цялото правителство, единствено БСП ще е в състояние да оправи нещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase