"Пепел" на Тракия. Снимка: БСП
fallback

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е сезирана и е възложила на лаборатория да проведе спешно изпитване на материалите, които вече са вложени в строежа на магистрала "Тракия".

Това обяви на пресконференция зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.

Коментарът му е по повод твърдения на червената опозиция за "градим магистралите си върху пепел”, което според зам.-министъра звучи нереалистично.

Oще по темата

Той цитира и писмените становища от кореспонденцията между МРРБ и Агенция "Пътна инфраструктура": "Доставените материали са с естествен генезис, но с антропогенни включвания – материали като парчета от тухли", "Пробите може да са взети от силно замърсени участъци", "Няма основание да се твърди, че материалите ще предизвикат деформация, ако бъдат вградени".

"Политиците нямат място в експертните оценки. Ако се установят отклонения от техническата спецификация, тогава съответните лица, които носят отговорност за влагането на материали в строежите, биха понесли своята отговорност. АПИ играе ролята на възложител и не носи отговорност за качеството на вложените материали, още по-малко такава отговорност трябва да се търси от министъра на регионалното развитие", смята Прегьов.

"За да гарантираме пълната прозрачност и обективност, когато се вземат пробите на място и когато се изпитват в лабораторни условия, ще помолим да присъстват представите на строителя, възложителя, на строителния контрол, на опозицията, на медиите, така че да демонстрираме, че компромиси с качеството няма да правим", увери зам.-министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

168

ivan

преди 13 години

Ежемесечните проверки от страна на ДНСК са прах в очите, или не са видели лошото качество на инертният материал влаган в строежа, какво проверяват? Ако експерт Борисов, каже, че нещо не е така Милка Гечева тича да доказва, че генерала е прав защото е на изпитателен срок, а нейните копой не искат да свършва "рая", който са си създали при управлението на Иван Симидчиев и продължен от нея.За такъв гаф да си отива истеричната госпожа, а новият Началник да изрине тази скраб, вкопала се тъй дълбоко.

167

KAKA QNKA

преди 13 години

az pak probvah na stani6ev vibratora.toi ne e 4erven a e zelen.ne e golqm i e mek.predlagam dolu pi6e6tite komunisti da go izprobvat i da dadat profesionalna ocenka.

166

harakiri

преди 13 години

за пушека и огъня... след като се окаже, че магистралките на бб са шлакови, как мислите, какво ще последва? някакви предположения? чий джоби ще понесе последствията? не дай боже и ес да разберат!!! меркел не само ще спре парите, но и ще си ги поиска обратно, всичките. естествено разликата мужду стойността на положен чакъл и тази шлака е прибрана от властимащите, не от хората. а за да бъде пусната в употреба, магистралата трябва да се построи отново. бб строи двойни магистрали! конгратюлейшънс!

fallback