Снимка: Булфото
fallback

В разгара на скандала с дипломатите от Държавна сигурност от БСП изкараха компромат срещу вътрешния министър Цветан Цветанов.

По думите на младия социалист Кирил Добрев, Цветанов започнал кариерата си в репресивния орган на комунистическата власт.

Според Добрев първите работни дни на настоящия вътрешен министър започнали в Централното информационно организационно управление.

От БСП се поинтересували под чия шапка е въпросното управление. Според поисканата от социалистите справка от Комисията по досиетата става ясно, че от 1979 година до промените въпросното ЦИОУ е към Държавна сигурност.

Затова Кирил Добрев призова подходът да е един и същ и към дипломатите, и към Цветан Цветанов, защото разлика помежду им почти нямало.

"Едните правят кариера в чужбина и знаят езици, другият е гимнастик и прави кариера в България", посочи Добрев.

Той обаче не знае и не се интересува дали Цветан Цветанов има картонче. По думите на младия социалист този въпрос не бил интересен за неговото поколение.

Oще по темата
"Коалиция за България" няма да подкрепи подготвената от ГЕРБ декларация срещу посланиците. Социалистите ще гласуват „против” и проектозакона на управляващите, защото съдържал лустрационни текстове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

546

Георги

преди 13 години

Тая новина е стара :-). Стана ясно, че цветанов е работил в ДС, но не е бил агент. Каквито са били ахмед доган, първанов и доста други.. :-).Така че аз не виждам нищо скандално в това..

545

fgfhj

преди 13 години

То прилича на обикновено дърво, но всъщност е министър на вътрешните работи и дълбоката душевност.

544

Анонимен

преди 13 години

Правителството на ГЕРБ по-скоро да изкара списъка на кредитните милионери!!! Заради този списък е всичката шумотевица.

fallback