Снимка: БГНЕС

"Моето мнение е, че Цветан Цветанов трябва да е кандидатът на ГЕРБ за президент. Всичко обаче ще зависи от това през май – юни как ще се движи правителството и ще преценим", обяви министър - председателят Бойко Борисов пред "Дарик радио".

"Имаме и други варианти, но аз мисля, че на колегата Цветанов ще му приляга този пост. Знам и неговото мнение, че е редно аз да извървя целия път – главен секретар, кмет, премиер, президент. Но това, което сме започнали, е толкова важно, че не бих си позволил каквото и сътресение да допринеса с една подобна кандидатура”, аргументира се Борисов.

Той обяви, че не е говорил с Кристалина Георгиева да бъде кандидата за държавен глава на ГЕРБ.
Борисов даде ясно да се разбере, че по всяка вероятност Божидар Димитров няма да остане министър в кабинета му.

"Ще разговарям с Божидар Димитров в понеделник, защото не искам да го обидя, и да става изкупителна жертва. Очаквам да си подаде оставката сам", подчерта премиерът.

Той съобщи още, че заедно с външния министър Николай Младенов ще предложат на президента да отзове посланиците - агенти.

Още по темата

"Ние още в понеделник ще отзовем назначените от нас дипломати", обеща той.

Провокиран от изказване на президента Георги Първанов за отношението на Борисов към Тодор Живков, премиерът заяви: 

"20 години приватизираме това, което е построено от предишния режим. За първи път се правят такива грандиозни строежи сега при нашето правителство. При предишните правителства имаше разбойническа приватизация. Иначе за целия режим на Тодор Живков е отрицателна оценката ми. Те са убили дядо ми", изясни тезата си Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase