Снимка: БГНЕС

"Аз няма да продължавам тази полемика. Смятам, че тя е недостойна в момент, в който проблемите са други – друг е дневният ред на България и на българина".

Още по темата
Това каза президентът Георги Първанов и отказа да влиза в задочен спор с премиера Борисов за двойния аршин с Божидар Димитров, който е бил агент на ДС.

"В момент, в който здравеопазването е в кома, имаме реален спад в доходите на хората, имаме проблеми в образованието, в науката, в други социални системи, да се занимаваме с един такъв проблем – мисля, че не сме на нивото, на отговорността, която са ни възложили нашите избиратели", добави държавният глава.

Според него тази тема не е нищо повече, освен ново издание на онова, което преди 20 години е направил Стоян Ганев (министър на външните работи в началото на 90-те години, бел.ред.).

Онова, което е започнала Румяна Желева (първият министър на външните работи в кабинета "Борисов", бел.ред.), но не й е стигнало време и размах да реализира.

"Нека правителството, ако иска, да се занимава с тази тема. Аз мисля да се посветя на друго", каза още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase