Снимка: Булфото

4 или 5 милиона лева от парите, които държавата дължи на Пловдив срещу приемането на 100-те хиляди бали столичен боклук, ще бъдат преведени до дни, съобщи кметът на Пловдив Славчо Атанасов.

Днес, след дълги медийни престрелки и обвинения, той най-сетне се срещна лично с премиера Бойко Борисов и със зам.-министъра на финансите Владислав Горанов.

Остатъкът от 15-те милиона, полагащи се за 2010 година, ще постъпят в местната хазна най-късно през октомври.

Още по темата

Кметът коментира, че Бойко Борисов е поел категоричен ангажимент за разсрочено плащане на компенсациите, които са договорени с МС през октомври 2009 година.

"Радвам се, че моите усилия и тези на пловдивските депутати, които лобираха парите да се преведат, се увенчаха с успех. Така градът ни получи това, което заслужава, след като в труден момент помогнахме на Столичната община и депонирахме отпадъците й", каза Атанасов.

Dnes.bg припомня, че кметът на няколко пъти праща официални писма за 15-те милиона лева до Борисов.

След като парите не бяха гласувани при актуализацията на бюджета, Атанасов се закани да спи пред кабинета на премиера.

На днешната среща стана ясно, че държавата ще подкрепи община Пловдив в намерението й да тегли 30-милионния еврозаем за ремонт на вътрешнокварталните улици, който преди време беше блокиран от министър Симеон Дянков.

Обсъдено е министър-председателят да изпрати официално писмо до Европейската банка за възстановяване и развитие, от която ще се тегли заемът, със становище, че кабинетът подкрепя пловдивската община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase