Славчо Атанасов. Снимка: БГНЕС

В люта словесна битка влезе пловдивският кмет Славчо Атанасов с финансовия министър Симеон Дянков.

Повод е снощното писмо на Дянков до Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в което министърът е поискал от европейските експерти да не разглеждат проекта за пътната инфраструктура на Пловдив.

Dnes.bg припомня, че след дълга война с областния управител Иван Тотев градоначалникът надделя и общинските съветници гласуваха местната власт да тегли от ЕБВР заем от 30 милиона евро.

Още по темата

Парите ще се използват за основно ремонтиране на 300 малки вътрешноквартални улици в Града под тепетата, чиято пътна настилка не е подменяна от 20 години.

"Парадоксално е, че в деня, в който Дянков стопира нашите амбиции, пред Борда на директорите на ЕБВР той обяви, че ще тегли държавен заем за справяне с кризата. Това е политически удар срещу гражданите и бизнеса в Пловдив.

Няма да позволя на никого да се отнася с Пловдив като с третостепенна колония. Такъв акт не помнят дори годините на най-голямото политическо противопоставяне и мракобесие", заяви Атанасов.

Той ще настоява за спешно заседание на Сдружението на общините в качеството си на член на Управителния съвет.

Градоначалникът се закани още, че ще се обърне към президента Георги Първанов и ще сезира посланиците на всички европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase