"Все не ми се вярваше, че дори и след обещанието на министър Симеон Дянков и на областния управител Иван Тотев, парите за столичните бали няма да ги има в актуализацията на бюджета.

Това не ме изненадва обаче, защото смятам, че Пловдив е под икономическа блокада и политическият подтекст на тези действия е повече от прозрачен“.

Това обяви кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който коментира предстоящото гласуване на републиканския бюджет в парламента.

Скандалът избухна отново с пълна сила днес, когато депутатът Захари Георгиев съобщи, че председателят на ресорната комисия Менда Стоянова и повечето депутати в нея са гласували против пари да бъдат давани на община Пловдив.

Dnes.bg  припомня, че миналата година правителството взе решение 26,5 милиона лева да бъдат отпустнати на местната власт срещу депонирането на 100 000 бали столичен боклук на общинското сметище в Цалапица.

От парите не са преведени 15 милиона лева, които управата искаше да вложи във важни инфраструктурни проекти.

Още по темата

Совалките на кмета и ангажираността на пловдивските депутати с проблема обаче не омилостивиха нито премиера, нито финансовия министър.

"Ние и останалите общини направихме всичко възможно да внесем малко разум в санкциите на Дянков срещу общинските бюджети. Депутатите от Пловдив от всички политически сили обаче също трябваше да помогнат на града, но за съжаление мнозинството взе политически по-удобното за тях решение", допълни Славчо Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase