Посланик Камен Величков. Снимка: mfa.government.bg
fallback

Външно министерство отзовава посланика ни в Тайланд Камен Величков, който беше замесен в сексскандал с подчинена.

Министър Николай Младенов вече е подписал заповедта за дисциплинарно наказание и предсрочно прекратява мандата му.

Мотивите – серия от дисциплинарни нарушения на шефа на мисията ни в Банкок, която той пое през 2008 г.

Преди ден стана ясно, че бившият ни консул в Тайланд Красимира Трифонова е подала жалба срещу Величков в Комисията за защита от дискриминация.

Тя обвинява в сексуален тормоз бившия си началник.

Пред хората на Кемал Еюп дамата заявила, че Величков многократно й е отправял неприлични предложения, които тя е отказвала дори и след отправяни по неин адрес заплахи.

Жената се оплакала, че сексуалната агресия в крайна сметка довела и до прибирането й в България, преди да е приключил мандатът й.

Посланик Величков обяви в сряда пред в. „Стандарт“, че не знае за подадена подобна жалба и нейния предмет, както и че не би могъл да коментира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Може би си права

преди 4 месеца

До 61 ако госпожата е тази, която гледах на снимки в нета, то този е наистина за отзоваване и задължителен курс за придобиване на качество за красота!

80

Запознат

преди 12 години

Лично познавам Трифонова. Това е една жена, която я интересуват материалните неща. Добре си я спомням, как подражаваше в маниери и стил на обличане на дипломатките, които ухаеха на скъпи парфюми и се гримираха със скъпа козметика. Английският и руският, които "владее" са под всякаква критика, особено английския! И е с две висши образования - техническо и юридическо. А юридическото записва, защото още щеше да ни е телефонистка във външно. В момента търси връзки с Младенов за мандат в чужбина.

79

postradal

преди 14 години

Пълен двуличник, получи си заслуженото.

fallback